even een keertje vanuit mexico
Blijf op de hoogte en volg Dyon
16 Februari 2007 | Mexico, Mexico-stad
Ik heb de site toch dus dan kan ik em net zo goed gebruiken he.
Ik zit ondertussen alweer 6 dagen of zo in Mexico en het is allemaal weer veel te mooi hiero. Om te beginnen kwamen we aan in Mexico City. We vlogen over deze immense stad heen (22 miljoen inwoners) tijdens de schemering dus we konden alles laag vliegend goed bekijken. Don Memo onze chauffeur reed ons door de stad naar het hotel, normaal moet het heel druk zijn en staat alles hier soms uren vast maar het was zaterdagavond dus we hadden mazzel en konden doorrijden. Ons hotel was over luxe (zoals alle hotels waar we tot nu toe in zijn verbleven, gemiddeld 4 sterren). Die avond, brak van de vliegreis en het tijdsverschil (7uur) lag iedereen er al snel in. De volgende ochtend reden we een stukje door de binnenstad en kwamen we bij het plein van de 3 culturen. Hier is de oude pre-columbiaanse cultuur te vinden (de oude inheemse indianen zeg maar), een kerkuit de koloniale tijd (de tijd dat Spanje het land ontdekte,veroverde en regeerde) en een gebouw uit de moderne tijd van de Mestijoz cultuur (dat is de mengelmoets tussen spanjaarden,negers en indianen die hier is ontstaan en die het grootste gedeelte van de bevolking zijn ondertussen.
O nu moet ik heel snel alles aftellen merk ik want ik moet weer pleite (uit eten en uiteraard kroegen in) dus ff een opsomming:
Tehoucuan (of zoeiets), een opgegraven stad van 2000 jaar geleden met tempelpiramides van 70 meter hoog, uiteraard er even op geklommen.
Mexico stad verkent, met super mooi weer (et is weer bruin word weer)
Cordoba naar een koffie verwerkingsfabriek
Veracruz een havenstad waar we de haven en de stad hebben verkent en waar we carnaval hebben gevierd a la rio
en nu moet ik echt weg dus ik rond af, word vervolgd, in ieder geval et is hier super en gelukkig hoeven we bijna niks voor de opleding te doen want officieel is et studiereis en geen vakjantie
ADios
17 Februari 2007 - 15:31
Rianne:
WAUW! had ik maar zulke studie reisjes=:( ik heb et super druk met school en dat gewoon in nederland dus kzal verslagen en presentaties maken!
have fun daaro!
kusje -
17 Februari 2007 - 19:02
Sjoerd:
Eikel! Beetje profiteren van de overheidssteun voor de RUG.. Haha, ik zeg geniet van de indianen, die lopen hier nu met carnaval nl. ook veelvuldig in stoeten rond! TaB, Sjoerd. -
18 Februari 2007 - 10:12
Lindy:
Huh Dyon ben je nu in een keer in Mexicooo?!?! Jij doet ook maar zeg! Zonder mij even in te lichten :P Hoe lang blijf je? Genietse! Ik ben weer terug uit Thailand trouwens :P Snel even bijpraten hoor... Kus Lin -
19 Februari 2007 - 11:25
Jochum:
godmikje lucky bastard! :P goed bezig hoor, nu er wel voor zorgen dat je alles niet vergeet (alzheimer...) :D rustig aan!!